Željko O.

Došao sam u Birmingham u devetome mjesecu 2015 godine. Studiram Business Enterprise BA na UCB – u.

Osoblje škole vrlo rado priskače u pomoć svojim studentima te postoje čak posebna odjeljenja kao što su HIRED koji pomaže u potrazi studentskih poslova ili stručne prakse ako je potrebna i Student services koji studentima pomaže od pitanja smještaja pa nadalje. Sam smjer po sebi sa sigurnošću mogu reći da je mnogo lakši i učinkovitiji u opremanju nas sa znanjem i praksom nego mnoge institucije doma. Svo znanje stečeno na predavanjima pokazujemo na zadacima koji su bazirani na konkretnim primjerima iz tržišta. Cjelokupni program smjera, a i ostali se baziraju na nama samima kao pojedincima te prepoznavanju naših kvaliteta i nadogradnji tih istih. Jako sam oduševljen i zadovoljan što imam upute i prostor za izgradnju samog sebe kroz smjer koji me zanima.

“Studiram vani” za mene je bila prilika koja je naišla u pravo vrijeme te sam se odmah prepoznao u toj istoj. Ovo iskustvo je jedan velik pozitivan korak koji nas oblikuje na svim područjima života. Svjestan sam svih strahova koji izaziva, ali da ne vrijedi ne bi postojao strah.

U početku sam bio opremljen za par mjeseci. Papirologija je bila riješena u prvih mjesec i pol dana što mi je dalo vremena da se uhodam na faksu, po gradu i napišem CV. Znam da je najveći strah većini posao. Moj savjet za pronalazak posla je kao prvo dobar životopis. Životopis sam slao putem raznih oglašavajućih stranica od kojih su neki javni, a neki u sklopu fakulteta. Najučinkovitija metoda po meni je printanje male horde životopisa na faksu besplatno te dijelit ih gdje god smatrate ispravnim. Za ovaj proces je potrebno mnogo strpljenja. Možda prvi put vam nitko ne odgovori, ali to ne znači da trebate odustati. Ja osobno sam pronašao posao na isti način u brzom roku te sam na kraju imao mogućnosti čak i birati. Birmingham je grad u naglom razvoju, studenti su primarna radna snaga, nikome nije bitno tko si i otkuda si, samo da si uzoran radnik, a ovdje to mnogo cijene i poštuju.

Ne znam što reci, a da već nije rečeno i testirano od strane nas koji smo već ovdje. Ovo iskustvo ima toliko više prednosti nego nedostataka tako da nekome tko to ne vidi ne bih ni preporučio ovaj pothvat.
Osobno sam vrlo zadovoljan sa svim aspektima; na fakultet i na posao uvijek idem i vraćam se sretan.
Neopisivo iskustvo i najbolja podloga za budućnost!