Marta Kovačević

Zašto si odabrala studirati u inozemstvu i zašto si odabrala upravo taj fakultet?

Htjela sam studirati medije, a to nije disciplina koja je adekvatno zastupljena u Hrvatskoj. Nakon što sam proguglala više fakulteta, NTU je imao program koji se meni osobno najviše svidio jer ima podjednako zastupljenu teoriju i praksu.

Koji moduli/ kolegiji/ predmeti su ti najzanimljiviji i zašto?

Najdraži predmet mi je Face-to-Face-to-Facebook jer se zasniva na ljudskoj psihologiji i komunikaciji, što ja osobno smatram zanimljivim.

Na koji način se tvoje studiranje u inozemstvu razlikuje od tvog prijašnjeg sustava školovanja?

Jedina primjetna razlika je opremljenost fakulteta, NTU ima svu potrebnu opremu koja mi može zatrebati i dostupna mi je uvijek.

Što možeš reći o opremljenosti fakulteta i eventualnim dodatnim koristima ili sadržajima koje kao student imaš na raspolaganju?

Meni je osobno najdraža činjenica da imam više profesionalnih fotografskih studija i svu opremu za snimanje i fotografiju na raspolaganju u svakom trenutku. Korisno je i to što knjižnica radi 24 -7.

Da li misliš da si napredovao/ la u osobnom i akademskom smislu od početka studija?

Da, ponajviše u akademskom.

Da li si se osjećala dobrodošlo na fakultetu i gradu u koji si došla?

Da, svakako.

Na koji način dobivaš i da li dobivaš podršku od profesora na fakultetu i ostalih zaposlenika?

Za sada mi osobno nikada nije trebala nikakva dodatna podrška, ali svjesna sam da fakultet ima osoblje za gotovo svaku priliku. Postoje odjeli koji se nose sa problemima s financijama i sa zapošljavanjem, svaki profesor ima javni mail na koji redovito odgovara i uvijek su voljni dogovoriti dodatne sate i naći se sa pojedincem kojem je potrebna pomoć. A i par puta u semestru postoji Personal tutor group, gdje koje se može tražiti bilo kakav savjet vezan uz doslovno bilo koji dio školovanja.

U čemu najviše uživaš živeći u gradu u kojem boravitš?

U samostalnosti i u tome što uvijek ima svakakvih događanja.