Maja B.

Otkad sam došla ovdje, definitivno imam samo pozitivna iskustva vezana za UCB. Na početku je malo bio problem s prilagodbom na vrijeme i hladnoću ali to se nekako unormalilo… (sunce je izašlo) haha…

Što se UCB-a tiče, od prvog dana, ma od prvog trenutka same pohvale za fakultet. Kad sam došla prvi dan na faks, uputili su me u sve bitno i dali sve informacije, iako nisam bila na enrolment weeku. Došla sam tek na Induction week. Na prvom satu smo dobili apsolutno sve informacije koje bi nam mogle zatrebati u daljnjem školovanju. Sve je organizirano do u detalje, sva predavanja su online, kao i sve informacije kojima se može pristupiti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, gdje god bili, za razliku od našeg školstva.

Nakon iskustva s hrvatskim školovanjem, ovo ovdje mi je bio apsolutan pozitivan šok. Svi su ljubazni, odgovore na pitanja dobiješ odmah, svi problemi se srede čim zatražiš pomoć. Nema dugih čekanja pred referadom da ti teta u referadi odbrusi da ne zna ili da neku krivu informaciju.

Od početka nastave, samo jednom nisam mogla doći na sat i toliko mi je bilo žao jer su predavanja izvanredna. Teoretski dio popraćen zadacima, videima kao primjerima i svim vježbama koje ti teoriju približe kroz praksu. Taj dan koji nisam bila u mogućnosti doći, profesori su nadoknadili sa mnom, dali mi sve potrebne informacije koje su se dale tog dana do u detalje i rekli da im se mogu obratiti u bilo kojem trenutku.

Nema stresa, nema profesora o čijoj volji tog dana ovisi tvoja ocjena, nema naganjanja profesora po zgradi fakulteta, nema odlaska do fakulteta samo da bi vidio jesi li na listi za pisanje ispita…

Sve u svemu, moje iskustvo je apsolutno pozitivno i preporučam ovo svima koji se dvoume gdje upisati diplomski studij. Kad jednom iskusiš ovo, kad shvatiš koliko si lokalno razmišljao i koliko globalnih mogućnosti si u tome propustio, primiš se za glavu i želiš vratiti vrijeme. Zato je moja preporuka da svi uzmu koliko god im se pruža i budu hrabri. Teško je biti daleko od doma, neću lagati. Ali ako imaš cilj i znaš kamo ideš, ako si dovoljno hrabar uzeti stvari u svoje ruke i biti odgovoran za svoj život, lakše prebrodiš sve.