Katarina H.

Sad već nakon skoro 6 mjeseci života u Birminghamu mogu sa sigurnošću reći da su šanse jako male da ću se ikad poželjeti vratiti u Hrvatsku za stalno. Doma se uvijek lijepo vratiti, ali samo za praznike. Žalosno je što sam prvih 2 mjeseca ovdje bila pod velikim stresom jer je sve bilo savršeno, a moj mozak je očito naviknut da su problemi uvijek tu i iz tog razloga sam većinu vremena bila napeta i čekala da se desi neka katastrofa, ali sve je jednostavno bilo kako treba. Čak i kada bi se pojavili neki manji problemi nemaš se vremena iživcirati jer doslovno gdje god se okreneš svi se smješkaju, nema živčanih teta na šalterima pa si onda i možeš reći: a dobro šta sad, riješit ćemo to nekako.
Faks je super, slobodnog vremena ima na pretek. Čak sam došla do toga da kažem da imamo previše slobodnog vremena. Ja idem na smjer Specialist Hair and Media Make Up na UCB-u i profesori su stvarno i više nego odlični. Za njih zbilja nema glupog pitanja. Ako ih to tražite, objašnjavati će vam istu stvar i 100 puta ako treba.
Što se tiče posla ja sam imala veliku sreću i našla posao u roku 5 minuta. Posao mi je udaljen 2 minute od doma i šefovi su nam toliko susretljivi da nas za sve praznika puštaju da idemo doma. Život u domu bi svakome preporučila. U kući i stanu možete živjeti ostatak života, ali za život u domu imate priliku samo dok ste student. Naravno da dom ima i svojih prednosti i mana, ali evo već sada znam da sljedeće godine definitivno opet vraćam u dom.