STUDENTSKI ZAJAM


Dragi svi,
ukoliko ste primili sve odgovore od svojih željenih smjerova i odabrali svoj prvi i drugi izbor:

PRIJAVITE SE VEĆ SADA ZA STUDENTSKI ZAJAM!!!

Bez obzira ako niste 100% sigurni da ćete biti primljeni na svoj prvi izbor, jer to možemo naknadno promijeniti, isto tako i ako niste 100% sigurni da ćete biti primljeni ili ako odustanete od studija ovu godinu – bez brige jer ako se iz bilo kojeg razloga ne pojavite u 9. mjesecu na sveučilištu – zahtjev za zajam se poništava.

ISPOD vam se nalazi:

  • ispunjen primjer EU18N formulara koji popunjavate VI (podatke u primjeru zamijenite sa svojim podacima)
  • formular koji trebate ispuniti kod JAVNOG BILJEŽNIKA kada budete nosili svoju OSOBNU ISKAZNICU, da vam je bilježnik kopira i ovjeri – Certifier Checklist Form za preddiplomske studije, za sve studente koji upisuju svoj studijski program u 2018/19
  • formular za izmjenu studija, smjera, iznosa školarine i drugih podataka (EUCO1). Ovo je za sve one koji su VEĆ POSLALI SVU POTREBNU DOKUMENTACIJU ZA DOBIVANJE ZAJMA, ALI SU SE U MEĐUVREMENU PREDOMISLILI OKO IZBORA SMJERA, SVEUČILIŠTA i sl. Također, za one koji nisu primljeni na željeni smjer pa moraju napraviti izmjenu podataka.
  • vrlo koristan VODIČ za studentski zajam, preporučujemo da ga pročitate!

PRIJE ISPUNJAVANJA FORMULARA PAŽLJIVO PROČITATI KOMPLETAN DOKUMENT- za bilo kakve nejasnoće molimo vas da nas kontaktirate!

Formulare ispunite direktno na računalu, spremite i pošaljite nama na pregled prije nego što isprintate, potpišete se i pošaljete.

ISPUNJENE I POTPISANE DOKUMENTE (formular za studentski zajam – EU18N, ovjerenu kopiju osobne iskaznice i formular za javnog bilježnika – Certifier Checklist Form, koji vam je ovjerio osobnu iskaznicu) ŠALJETE PREPORUČENO POŠTOM NA ADRESU NAZNAČENU U DOKUMENTU:

Student Finance Services
Student Loans Company
PO Box 89
Darlington
County Durham
England
United Kingdom
DL1 9AZ

*MASTER formulari će biti dostupni od svibnja 2018.

Najčešće pogreške kod ispunjavanja formulara:

  1. Na stranici br.5 (pitanje b1) – Morate staviti adrese na kojima ste boravili zadnje 3 godine (gdje ste imali prijavljeni boravak) od 01.09.2015. – do 01.09.2018. i kod koga ste bili, u roditeljskom domu, svom stanu i sl.
  2. Na stranici br. 13 – morate označiti “Maximum available to you” – ne upisujete nikakav iznos
  3. Na stranici br. 13. – studenti često stave adresu svojih roditelja sa kojima žive na istoj adresi – MORATE STAVITI RAZLIČITE ADRESE I LJUDE